НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

АЛЕРГОЗАН® МАЗ 18 G 1%

КУПИ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА:

АЛЕРГОЗАН® e класическо средство за лечение на алергични състояния и заболявания.
АЛЕРГОЗАН® потиска ефектите на хистамин (вещество, което се образува в организма), който обуславя алергичните реакции.

КАКВО СЪДЪРЖА:

Активното вещество е хлоропираминов хидрохлорид 10 mg в 1g МАЗ

КОГА СЕ ИЗПОЛЗВА:

Алергозан® (хлоропирамин), приложен дермално, бързо потиска във висока степен зачервяването и сърбежа, намалява съдовата пропускливост, намалява отока на засегнатата тъкан, действа противовъзпалително и супресира появата на кожни обриви.

Хлоропирамин
Алергичен обрив при хронични дерматози – продължително възпаление на кожата с изразена хиперкератоза (уплътняване, удебеляване на повърхностния слой). АЛЕРГОЗ АН® МАЗ е подходящ за приложение при хронични сърбящи дерматози и някои алергодерматози като:

Ограничен невродермит
Ограниченият невродермит е характерен за зрялата възраст, с характерна локализация за жените в окципиталната област, а при мъжете в долната трета на подбедриците – едностранно или двустранно. Ограничените сърбящи екземни плаки могат успешно да се третират с АЛЕРГОЗ АН® маз самостоятелно или посменно с кортикостеоиден унгвент.

Сенилен пруритус – ограничени форми
Сенилният пруритус е сравнително често явление при възрастните хора. В случаите, когато не е свързан с повишени стойности на уреята, креатинина и пикочната киселина, той се обяснява с дифузната сухота на стареещата кожа. Сърбежът е по-ясно изразен по кожата на раменния пояс и лумбосакралната област. В тези случаи при пруригинозни участъци – без екскориации и нарушена цялост на кожата с успех може да се приложи симптоматично лечение с АЛЕРГОЗ АН® маз самостоятелно или в комбинация с АЛЕРГОЗ АН® таблетки.

КАК СЕ ПРИЛАГА:

• Възрастни и деца: малко количество се нанася върху засегнатата повърхност 2-3 пъти дневно, като леко се втрива в кожата. Продължителност на лечението 5-7 дни.

КАК ДЕЙСТВА:

Алергозан® (хлоропирамин) ефективно:
• Повлиява възпалението и премахва зачервяването.
• Премахва сърбежа и дразненето.
• Намалява отока и назалната секреция.
• Спира интензивното отделяне на секрети в горните дихателни пътища.
• Потиска центъра на кихането и намалява кашлицата.
• Възстановява назалната проходимост дори при 5-дневна терапия в редуциран наполовина дозов прием.
• Редуцира необходимостта от използване на назални деконгестанти, които обострят ринита пропродължителна употреба.